2011-12-17 16:29:34• hírek • Kocsis Zoltán

A hősökre emlékezünk a jövő héten

Bár a december 19.-ével kezdődő hét legtöbbünk számára a karácsonyi előkészületek, ajándékvásárlások jegyében telik majd, nem szabad megfeledkeznünk azokról, akik 22 évvel ezelőtt életüket adták egy jobb, de legalábbis szabadabb jövő reményében. Szatmár megyében már vasárnap kezdetüket veszik az 1989-as forradalom áldozataira való megemlékező események.

A sort december 18.-án Szárazberek faluban kezdik reggel 9 órakor, ahol díszőrség mellett tartanak megemlékező szertatást, majd megkoszorúzzák a hősök sírjait. Egy órával később Kisgércében is hasonló menetrend szerint emlékeznek meg a két évtizeddel ezelőtt elhunytakra, 12.30 órai kezdettel pedig Kányaházán kezdődik a tiszteladás.

Szatmárnémetiben csütörtökön 10.30-kor az Eroilor, a Rodnei (Magyar utca) és az Amaci utcában található sírokat koszorúzzák majd meg, ugyanúgy díszőrség és ünnepi szertatás kíséretében.

A megemlékezések záróakkordjaként a helyi közigazgatási intézmények vezetői déli 12 órakor az Október 25 téren koszorúzzák meg az Adminisztratív Palota oldalára elhelyezett emléktáblát a „Román Forradalom és Szabadság Napja" tiszteletére.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: